Dagen for Copenhagen Marathon 2008

Fantastiske 42,195 på 3:45
Ja så kom dagen endelig som jeg har trænet og løbet efter i 4 måneder.
Tog afsted med tog 07.40 drak energidrik og spiste groftbrød i toget – til morgenmad havde jeg spist youghurt natural med havregryn og rosiner.
Vel ankommet til området ved den sorte diamant og fandt min plads til baggage. Fed stemning og lidt lunt i solen. Dog hunde koldt  i skyggen.
Nogle få vælger  af samme årsag at løbe med jakke og/eller bukser, jeg holder fast i shorts og almindelig løbetrøje (den jeg plejer at løbe med til konkurrence – hvid Newline). Det skal vise sig at være den rigtige beslutning. Mange af dem som løber med varmt tøj koger nærmest over på 20-25 km.

Gik til startområdet efter at jeg havde gjort mig klar. Her var ok temperatur når man stod mellem så mange løbere. Kunne lige skimte fartholder for 3:45.

Starten
Starten gik kl. 09.30 og meget langsomt kom feltet igang ca. 2 min efter start var jeg over startlinien.
Nu var vi igang. Passerede Rådhuspladsen, hvor der var masser af mennesker!
Efter knap 5 km måtte jeg tisse – det var simpelt hen så koldt!

5 KM – Puls 165, Hastighed 5:21, 0:26
Det er hunde koldt, og jeg skal allerede tisse ved Nørre Voldgade efter 3-4 km – det samme gælder for en del andre. Pokkers også med den kulde og blæst er der også.
Nå men jeg vil ikke lade mig slå ud af det vil holde mit tempo på 5:21 og puls interval på 150-160 uanset at jeg bliver tvunget til at tisse nogle gange.
Ved Østersøgade omkring 6-7 KM og ca. 35-40 min beslutter at drikke af min energidrik. Flere gør det samme, det gælder om at ikke komme i underskud med energi og mineraler i rimelig tid inden du mangler. 

10 KM – Puls 158, Hastighed 5:18, Tid 0:53
Fælledeparken er passeret for første gang – tja her er det jo at jeg løber DHL, underligt som den distance føles som meget lille nu hvor jeg løber Marathon. Endnu en hurtig afstikker for at tisse, denne gang er der stillet urinaler op som man hurtigt kan besøge. Og kort tid efter tager jeg imod vaselin som smøres ved øjenbryn og pande for at undgå min salte sved i øjenen. Godt initiativ som viser sig at være en rigtig god beslutning for min tur. Tager mere vaseline omkring 30 Km.
Ved depot lige efter Langeliniebroen tager jeg vand – dejligt at få frisk vand til at skylle efter med den søde  energidrik.

15 KM – Puls 156, Hastighed 5:19, Tid 1:19
Sol og sommerstemning i Nyhavn. Masser af publikum og trangt at løbe med dejligt lunt her.
Vi nærmer os første gennemløb ved mållinien. Tænk engang her lander jeg om 22 KM og hvis tempo holder på 3:45!
Ved Kalvebod Brygge spiser jeg min energibar – sødt stads…
Drikker lidt enegidrik igen. Her er meget koldt med vinden fra vandet!
Ved dybølsbro station er det god musik og en del mennesker på broen. Nogle af de hurtige passere os modsat de må være ca. 10 KM foran os, dvs. ca 30 min. 

Halvmarathon – Puls 160, Hastighed 5:19, Tid 1:52:22
Efter at have løbet unde publikum på Ingerslevsgade langs banen er det nu rart med publikum ved Enghave station. Følges med en fra ca. 20 KM til ca. 21,1 men han kører for hårdt tempo til mig. Og han snakker det vil jeg ikke jeg vil holde mit eget tempo. Lidt rosiner og enegidrik indtages.
Passere den magiske halve marathon på 1:52:22 som lige er efter bogen mit ur, mit tidsarmbånd lige på nær 22 sekunder.
Hvor er det dejligt at jeg holder tempo og puls. Lækkert med et ur og tidsarmbånd som sikre mit tempo!

25 KM – Puls 160, Hastighed 5:19, Tid 2:13
På Sønderboulevard er et stort hus malet så det nærmest har en 3D effekt af dybde med himel og træer.. Jeg oplever Runners High, men jeg har jo også løbet i 2:13 timer.
Runners High er her hvor endofinerne begynder at virke typisk ved træning over 2 timer. Mange oplever også samme lykkefølelse omkring 30 KM på en Marathon.
Efter en tur på Sønderboulevard hvor vi løbe parallelt og kan se nogle af dem på 3:00 overfor os så nærmer vi os igen Dybølsbro Station. Nu er der rigtig mange som hepper på os.

30 KM – Puls 160, Hastighed 5:21, Tid 2:39
Så er vi på Nørrebro ved Nørrevoldgade for anden gang. Her er ikke mange mennesker, men ved Elmegade og Tagensvej er der en del publikum som hepper. Nogle enkelte er ramt af muren..
Mit tempo er godt som hele vejen og min puls holder også.
Jeg oplever ikke muren ;-) I Odense som var mit første Marathon oplevede jeg min krise her omkring.
Jeg tage min energibar – den smager mig ikke men jeg spiser ca, 80 procent af den og dropper resten.
Skyller efter med vand ved Tagensvej, rart at få det søde væk..

35 KM – Puls 160, Hastighed 5:21, Tid 3:07
Fælledeparken er passeret igen med et lille tisseophold på max. 20-30 sekunder.
Her ude ved Trianglen vil jeg prøve at sætte tempoet lidt op til ca. 5:10.
Det gør at min puls lige ryger op til 173 – nej den går ikke mere end ca. 2 KM hvor jeg beslutter mig for at jeg holder tempo ca. 5:19 og en puls omkring 165. Jeg vil nemlig gerne sætte tempo op igen de sidste 3-4 km og kunne holde til det.
Ingen tegn på krise her, oplever Runners High her igen, virker lidt som om at adrenalinen får nogle til at bevæge sig lidt i slow. Spøjs følelse med lykkelig er jeg fokusere skarpt på tempo og puls.
Mit ur er genialt og tidsarmbåndet er super. Jeg behøver kun at tjekke når uret markere km. Og så se på mit armbånd om det passer ved de passende intervaller på 1, 5, 10, 15, 20, halvmarathon, 25, 30, 35, 40 KM.

KM 39 – Puls 165, Hastighed 5:21, Tid 3:27
Ved langeliniebroen sætter jeg tempoet lidt op og maser mig igennem mængde af folk der vil have vand på det sidste depot. Snupper lynhurtigt et halvt glas vand. Fokus på hastighed og tid er det som gælder nu. Målet på 3:45 eller en tid som måske er endnu bedre er bestemt en mulighed!

40 KM – Puls ca. 167-173, Hastighed 4:50, Tid 3:32
Jeg har sat tempoet op, ikke fordi jeg er nervøs for at nå mit mål på ca. 3:45 Men jeg vil have sikkerhed for at få en god tid. Jeg har energien og det er fedt at løbe!

41 KM – Puls 173, Hastighed 4:45, Tid  3:37
Møder ungerne og Hanne ved Amalie Haven ca. 41 KM – det giver mig mod på at sætte mere energi ind. Uanset at jeg godt ved at pulsen går op nu. Ligger på en puls ca. 173 nu.

42 KM Puls 174, Hastighed 4:30
Så skal spurten sættes ind. Her trangt, nogle få virker som om de er helt færdige og bevæger sig nærmest i slowmotion. Jeg møver mig ind og overhaler ganske mange – de sidste meter før mål endnu mere fart. En pige med Velux på ryggen skal besejres!

42,195 Marathon, Tid 3:45:27
Placering: overall 2.504 af 6.504 - I klassen af mænd 40-44 nr. 433 af 906
Jubii. Jeg kom i mål og opfyldte to meget store ønsker: Løbe hele ruten og 3:45 – så fedt! Jeg har forbedret mig fra 4:09 første gang i Odense til 3:45 hele 24 min. Jeg fokuserede på at holde farten og pulsen tid hele tiden omkring 5:21 og puls i interval 150-160. Og som ekstra bonus oplevede jeg ikke muren, hvor det gjorde hulens ondt og jeg måtte ned i tempo eller gå. Kunne godt nok mærke at det gjorde lidt ond ved. 30-35 KM i mine lår.
Lige efter at jeg passere mål med fuld turbo står jeg foroverbøjet og presser mine hænder på mine lår. Glad og tilfreds med et superløb. Når jeg presser mine hænder mod lårene er  det for at presse mere ilt ind i kroppen og undgå at syre for meget til i mine ben. Flere omkring mig ligger ned, nogle får ligger på bårer. Og langt de fleste ser lykkelige ud, vi ønsker hinanden tillykke. Lykkefølelsen er her også selv om at vi går med mærkelig skæve gangarter og ligener noget som er løgn i ansigtet. De fleste er helt hvide af salt i hovedet inkl. mig selv. Og alle tage imod medaljer og plastikslag for at holde varmen.

Nu skal der tankes op med vand 3x 0,5L, Poweraid, 2 x youghurt, grovbolle.
Herefter finde jeg mit tøj og mobilen og forsøger at finde min familie, dropper badet – her er for mange og for lang ventetid. Og bad i et telt tiltaler mig ikke.

Vralter noget men har ikke mange vabler og ikke nær så øm som første gang. Jævnt tempo, jævn puls og det at gå rundt ca. 30 min efter afslutning, samt at jeg pressede mine lår kort tid efter mål betyder at jeg ikke bliver mega øm ;-)

Vejr: Temperatur ca. 11-14 grader sol til let skyet i starten
Data fra UR og GPS: http://trail.motionbased.com/trail/activity/5705377

Tips og tricks før løbet

Spis solidt morgenmåltid
1 magnesium
Drik energidrik og vand
Spis groftbrød og drik lidt energidrik frem til 45 min før start

Tips og tricks under løbet
Tro på det hele vejen, også selv om det er hårdt!
Energidrik for hver ca. 5-7 KM
Vand ved hvert depot bortset fra start
Energibar efter ca. 1 time og igen efter ca. 2 timer
Fast tempo på 5:21
Pulsinterval på 150-160
Vaseline et par gange under vejs for at undgå salt i øjneTips og tricks efter løbet
Pres hænder mod lårene et par min for at få ilt til ben og krop
Energidrik kun en gang
Vand minimum 2-3 flasker
Spis energibar, youghurt, evt. groft brød og frugt
Gå rundt ca. 30 min nyd stemningen og undgå at stoppe op så dine ben ikke syrer
 

 
 

 

Dette indlæg blev udgivet i Copenhagen Marathon og tagget , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Dagen for Copenhagen Marathon 2008

  1. IES skriver:

    Flot løbet og god detaljeret fortælling.
    Så skal fremgangen jo blot fortsætte ved næste marathon også ;-)

    Tillykke herfra !

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>