Dagen efter copenhagen

Ja, jeg er noget groggy og er glad for at jeg har valgt at arbejder hjemme.
Nu ikke så øm som første Marathon.
Jeg husker at drikke lidt energidrik og ellers en del vand og mine sædvanlige mineraler.

Hvor er det fantastisk at tænke på at igår løb jeg på en kanon tid, og så uden at opleve muren ;-)
Jeg tror ikke at det er sidste gang at jeg løber Marathon med den succes jeg havde igår.

Jeg skal ud og løbe en lille tur på 4-5 km onsdag eller torsdag, dvs. 3-4 dage efter min store dag. 

Den kommende tid vil jeg træne 3 gange om ugen som jeg har gjort tidligere 2 gange 1 time og så en lang tur søndag, og gradvis komme mere på.

Jeg vil i løbet af sommeren tjekke mine for km med mit super løbeur.
Jeg har pt. kun planlagt følgende løb: DHL 5 KM 2. september 2008, Guldløbet i Helsingør ca. august, Eremitagen 5. oktober. Overvejer om jeg skulle tage et par løb mere, nu må vi hvad der dukker op, og hvad familien vil acceptere.

Udgivet i Copenhagen Marathon | Tagget , | Skriv en kommentar

Dagen for Copenhagen Marathon 2008

Fantastiske 42,195 på 3:45
Ja så kom dagen endelig som jeg har trænet og løbet efter i 4 måneder.
Tog afsted med tog 07.40 drak energidrik og spiste groftbrød i toget – til morgenmad havde jeg spist youghurt natural med havregryn og rosiner.
Vel ankommet til området ved den sorte diamant og fandt min plads til baggage. Fed stemning og lidt lunt i solen. Dog hunde koldt  i skyggen.
Nogle få vælger  af samme årsag at løbe med jakke og/eller bukser, jeg holder fast i shorts og almindelig løbetrøje (den jeg plejer at løbe med til konkurrence – hvid Newline). Det skal vise sig at være den rigtige beslutning. Mange af dem som løber med varmt tøj koger nærmest over på 20-25 km.

Gik til startområdet efter at jeg havde gjort mig klar. Her var ok temperatur når man stod mellem så mange løbere. Kunne lige skimte fartholder for 3:45.

Starten
Starten gik kl. 09.30 og meget langsomt kom feltet igang ca. 2 min efter start var jeg over startlinien.
Nu var vi igang. Passerede Rådhuspladsen, hvor der var masser af mennesker!
Efter knap 5 km måtte jeg tisse – det var simpelt hen så koldt!

5 KM – Puls 165, Hastighed 5:21, 0:26
Det er hunde koldt, og jeg skal allerede tisse ved Nørre Voldgade efter 3-4 km – det samme gælder for en del andre. Pokkers også med den kulde og blæst er der også.
Nå men jeg vil ikke lade mig slå ud af det vil holde mit tempo på 5:21 og puls interval på 150-160 uanset at jeg bliver tvunget til at tisse nogle gange.
Ved Østersøgade omkring 6-7 KM og ca. 35-40 min beslutter at drikke af min energidrik. Flere gør det samme, det gælder om at ikke komme i underskud med energi og mineraler i rimelig tid inden du mangler. 

10 KM – Puls 158, Hastighed 5:18, Tid 0:53
Fælledeparken er passeret for første gang – tja her er det jo at jeg løber DHL, underligt som den distance føles som meget lille nu hvor jeg løber Marathon. Endnu en hurtig afstikker for at tisse, denne gang er der stillet urinaler op som man hurtigt kan besøge. Og kort tid efter tager jeg imod vaselin som smøres ved øjenbryn og pande for at undgå min salte sved i øjenen. Godt initiativ som viser sig at være en rigtig god beslutning for min tur. Tager mere vaseline omkring 30 Km.
Ved depot lige efter Langeliniebroen tager jeg vand – dejligt at få frisk vand til at skylle efter med den søde  energidrik.

15 KM – Puls 156, Hastighed 5:19, Tid 1:19
Sol og sommerstemning i Nyhavn. Masser af publikum og trangt at løbe med dejligt lunt her.
Vi nærmer os første gennemløb ved mållinien. Tænk engang her lander jeg om 22 KM og hvis tempo holder på 3:45!
Ved Kalvebod Brygge spiser jeg min energibar – sødt stads…
Drikker lidt enegidrik igen. Her er meget koldt med vinden fra vandet!
Ved dybølsbro station er det god musik og en del mennesker på broen. Nogle af de hurtige passere os modsat de må være ca. 10 KM foran os, dvs. ca 30 min. 

Halvmarathon – Puls 160, Hastighed 5:19, Tid 1:52:22
Efter at have løbet unde publikum på Ingerslevsgade langs banen er det nu rart med publikum ved Enghave station. Følges med en fra ca. 20 KM til ca. 21,1 men han kører for hårdt tempo til mig. Og han snakker det vil jeg ikke jeg vil holde mit eget tempo. Lidt rosiner og enegidrik indtages.
Passere den magiske halve marathon på 1:52:22 som lige er efter bogen mit ur, mit tidsarmbånd lige på nær 22 sekunder.
Hvor er det dejligt at jeg holder tempo og puls. Lækkert med et ur og tidsarmbånd som sikre mit tempo!

25 KM – Puls 160, Hastighed 5:19, Tid 2:13
På Sønderboulevard er et stort hus malet så det nærmest har en 3D effekt af dybde med himel og træer.. Jeg oplever Runners High, men jeg har jo også løbet i 2:13 timer.
Runners High er her hvor endofinerne begynder at virke typisk ved træning over 2 timer. Mange oplever også samme lykkefølelse omkring 30 KM på en Marathon.
Efter en tur på Sønderboulevard hvor vi løbe parallelt og kan se nogle af dem på 3:00 overfor os så nærmer vi os igen Dybølsbro Station. Nu er der rigtig mange som hepper på os.

30 KM – Puls 160, Hastighed 5:21, Tid 2:39
Så er vi på Nørrebro ved Nørrevoldgade for anden gang. Her er ikke mange mennesker, men ved Elmegade og Tagensvej er der en del publikum som hepper. Nogle enkelte er ramt af muren..
Mit tempo er godt som hele vejen og min puls holder også.
Jeg oplever ikke muren ;-) I Odense som var mit første Marathon oplevede jeg min krise her omkring.
Jeg tage min energibar – den smager mig ikke men jeg spiser ca, 80 procent af den og dropper resten.
Skyller efter med vand ved Tagensvej, rart at få det søde væk..

35 KM – Puls 160, Hastighed 5:21, Tid 3:07
Fælledeparken er passeret igen med et lille tisseophold på max. 20-30 sekunder.
Her ude ved Trianglen vil jeg prøve at sætte tempoet lidt op til ca. 5:10.
Det gør at min puls lige ryger op til 173 – nej den går ikke mere end ca. 2 KM hvor jeg beslutter mig for at jeg holder tempo ca. 5:19 og en puls omkring 165. Jeg vil nemlig gerne sætte tempo op igen de sidste 3-4 km og kunne holde til det.
Ingen tegn på krise her, oplever Runners High her igen, virker lidt som om at adrenalinen får nogle til at bevæge sig lidt i slow. Spøjs følelse med lykkelig er jeg fokusere skarpt på tempo og puls.
Mit ur er genialt og tidsarmbåndet er super. Jeg behøver kun at tjekke når uret markere km. Og så se på mit armbånd om det passer ved de passende intervaller på 1, 5, 10, 15, 20, halvmarathon, 25, 30, 35, 40 KM.

KM 39 – Puls 165, Hastighed 5:21, Tid 3:27
Ved langeliniebroen sætter jeg tempoet lidt op og maser mig igennem mængde af folk der vil have vand på det sidste depot. Snupper lynhurtigt et halvt glas vand. Fokus på hastighed og tid er det som gælder nu. Målet på 3:45 eller en tid som måske er endnu bedre er bestemt en mulighed!

40 KM – Puls ca. 167-173, Hastighed 4:50, Tid 3:32
Jeg har sat tempoet op, ikke fordi jeg er nervøs for at nå mit mål på ca. 3:45 Men jeg vil have sikkerhed for at få en god tid. Jeg har energien og det er fedt at løbe!

41 KM – Puls 173, Hastighed 4:45, Tid  3:37
Møder ungerne og Hanne ved Amalie Haven ca. 41 KM – det giver mig mod på at sætte mere energi ind. Uanset at jeg godt ved at pulsen går op nu. Ligger på en puls ca. 173 nu.

42 KM Puls 174, Hastighed 4:30
Så skal spurten sættes ind. Her trangt, nogle få virker som om de er helt færdige og bevæger sig nærmest i slowmotion. Jeg møver mig ind og overhaler ganske mange – de sidste meter før mål endnu mere fart. En pige med Velux på ryggen skal besejres!

42,195 Marathon, Tid 3:45:27
Placering: overall 2.504 af 6.504 - I klassen af mænd 40-44 nr. 433 af 906
Jubii. Jeg kom i mål og opfyldte to meget store ønsker: Løbe hele ruten og 3:45 – så fedt! Jeg har forbedret mig fra 4:09 første gang i Odense til 3:45 hele 24 min. Jeg fokuserede på at holde farten og pulsen tid hele tiden omkring 5:21 og puls i interval 150-160. Og som ekstra bonus oplevede jeg ikke muren, hvor det gjorde hulens ondt og jeg måtte ned i tempo eller gå. Kunne godt nok mærke at det gjorde lidt ond ved. 30-35 KM i mine lår.
Lige efter at jeg passere mål med fuld turbo står jeg foroverbøjet og presser mine hænder på mine lår. Glad og tilfreds med et superløb. Når jeg presser mine hænder mod lårene er  det for at presse mere ilt ind i kroppen og undgå at syre for meget til i mine ben. Flere omkring mig ligger ned, nogle får ligger på bårer. Og langt de fleste ser lykkelige ud, vi ønsker hinanden tillykke. Lykkefølelsen er her også selv om at vi går med mærkelig skæve gangarter og ligener noget som er løgn i ansigtet. De fleste er helt hvide af salt i hovedet inkl. mig selv. Og alle tage imod medaljer og plastikslag for at holde varmen.

Nu skal der tankes op med vand 3x 0,5L, Poweraid, 2 x youghurt, grovbolle.
Herefter finde jeg mit tøj og mobilen og forsøger at finde min familie, dropper badet – her er for mange og for lang ventetid. Og bad i et telt tiltaler mig ikke.

Vralter noget men har ikke mange vabler og ikke nær så øm som første gang. Jævnt tempo, jævn puls og det at gå rundt ca. 30 min efter afslutning, samt at jeg pressede mine lår kort tid efter mål betyder at jeg ikke bliver mega øm ;-)

Vejr: Temperatur ca. 11-14 grader sol til let skyet i starten
Data fra UR og GPS: http://trail.motionbased.com/trail/activity/5705377

Tips og tricks før løbet

Spis solidt morgenmåltid
1 magnesium
Drik energidrik og vand
Spis groftbrød og drik lidt energidrik frem til 45 min før start

Tips og tricks under løbet
Tro på det hele vejen, også selv om det er hårdt!
Energidrik for hver ca. 5-7 KM
Vand ved hvert depot bortset fra start
Energibar efter ca. 1 time og igen efter ca. 2 timer
Fast tempo på 5:21
Pulsinterval på 150-160
Vaseline et par gange under vejs for at undgå salt i øjneTips og tricks efter løbet
Pres hænder mod lårene et par min for at få ilt til ben og krop
Energidrik kun en gang
Vand minimum 2-3 flasker
Spis energibar, youghurt, evt. groft brød og frugt
Gå rundt ca. 30 min nyd stemningen og undgå at stoppe op så dine ben ikke syrer
 

 
 

 

Udgivet i Copenhagen Marathon | Tagget , | En kommentar

Dagen før dagen – Copenhagen Marathon 18. maj 2008

Ja, så nærmer den store dag sig.
Hentede mit start nummer 7.381 torsdag ved Østerbro hallen, her skulle jeg også hente et fartbådn som viser melllemtider afhængig af hvilken tid man vil ende på. De var desværre ikke kommet så jeg måtte forbi fredag.

Her oplevede jeg en fed “løbestemning” med mange som var inde og hente startnummer, og købe løbeudstyr til rimeligepriser. Jeg selv fik en god snak med en gut fra Maxim. Købte et vandbælte med plads til 5 flasker og 3 energibar. Jeg prøver det, da jeg gerne vil supplere med mine rosiner og druesukker. Denne gang tager jeg min egen energidrik med til ca. hvert 30 min og supplere med vand på ruten. Ikke noget med at teste deres gel eller enegidrik som jeg ikke er vant til.

Jeg har været ude at løbe min sidste meget korte tur på ca. 4 km på 21 min. på asfalt.
Helt underligt at løbe så lidt..

Har fundet ud af at sætte mit Garmin Fr 305 til at tage autolap for hver 1.000 meter.
Endvidere har jeg sat visning op således:
Kører med puls, hastighed, tilbagelagt distance og samlet tid, i et andet display puls, hastighed, distance og i et tredie tid (med decimaler), puls, distance.
Har tanket op med 1 dl vand ca. hvert kvarter, spit godt med pasta, drukket 1,5 l. enegidrik. Spist noget chokolade…
Imorgen tidlig vil jeg tage godt med youghurt med havregryn og rosiner, drikke ca. 1 l. inden afgang med tog ca. 1,5 timer før start. Spise en energibar og evt. noget grofbrød på vejen ind i toget. Og ellers vil jeg bare glæde mig og hsuke på at holde et fornuftigt pulsniveau på 150-160 hele vejen.

Vejret tegner til at blive sol med ca. 14-16 grader – altså perfekt løbevejr!
Familien kommer muligvis ind og hepper ved ca. 25 km…

Jeg er spændt og glæder mig rigtig meget til at opleve ruten, stemningen og se hvad min tid bliver. Jeg vil meget gerne ramme 3:45 som er det løbebånd jeg har på og styrer efter. Samtidig er der fartholdere med så mon ikke at det kan lade sig gøre…

Udgivet i Ikke kategoriseret | Tagget , , | Skriv en kommentar

Ultimative løbe gadget

Jeg har i længere tid måttet undvære min fodpod til mit Polar ur. Det har godt nok været “træls” at skulle undvære hastighed og distance og nøjes med at måle på en korttjeneste på nettet.

Helt nøjagtigt gik min fodpod død i ultimo februar lige hvor jeg var godt igang med min Marathon træning til Copenhagen. Jeg har forsøgt flere gange at tale med Sportsmaster, men da jeg ikke kan finde min bon kan og vil de ikke hjælpe. Ærgeligt at jeg så må til lommerne igen. Var egentlig rimelig tilfreds med mit Polar RS200Sd på trods af at jeg ikke har kallibreret det var visningen ok inden for ca. 5-8 % på mine træningsstrækninger..

Jeg har søgt på nettet og mange fora og valget er faldet på Garmin Fore Runner 305.
Det er ikke mindre end genialt.  Bestilt og betalt på nettet via pulsure.dk som var billigts 1.599 kr. pr. maj 2008.

Blandt de mange ting uret kan er:

  • Indbygget GPS - måler hastighed, rute, højde osv.
  • Pulsmåler
  • Indlæse kort/ruter fra andre bruger
  • Uploade din rute til googlemaps
  • Uploade og analyse til nettet motionbased.com
  • Offlineprogram også på dansk fra Garmin og andre til analyse og individuelle programmer

 Dette ur er ikke mindre end genialt, du får let overblik over din træning, mulighed for at analysere til du bliver blå i hovedet. Jeg vil  nu ikke kalde det et ur, det er det ikke beregnet til, da det kan holde strøm med sit lithiumion batteri i 10 timer.

 

- Virker noget stort at have på armen, men man vænner sig til det
+ Kan lave analyser af stortset alt, genialt at man kan koble det sammen med googlemaps

Udgivet i Copenhagen Marathon, Løbeudstyr | Tagget , | Skriv en kommentar

Den lange tur

Det går forrygende med min træning.
Jeg vil prøve den lange tur, selv om at det ikke er et krav i mit program.
27 KM blev det til en tur med masser af sol og varme. Skønt at foråret er kommet om end at det stadig er  for koldt til shorts ;-(

Turen gik via skoven til Hellebæk > Nygård > Espergærde > i skoven ved egebæksvang > snekkersten > helt op til hospitalet og ned i byen.

Jeg kan mærke at når jeg holder pulsen på ca. 150-160 så holder tempoet hele vejen. Det her pulstræning virker altså hvis man ellers huske sig selv på ikke at løbe for hurtigt – læs starte for hurtigt med høj puls.

De sidste 3 søndage har jeg løbet ca. 21 KM og forbedre min tid hver gang med ca. 2 min. Så nu er min halve marathon på ca. 1:52. Hvis det holder i mine fortsatte mål så er der en reel chance for en marathon på 3:45.

Udgivet i Copenhagen Marathon | Tagget | Skriv en kommentar

Målet mod Copenhagen Marathon 18. maj 2008 – tips og tricks

Her oplister jeg mine egne tips og tricks til min træning mod Copenhagen Marathon.

Vitaminer og mineraler
Jeg har lige som det første marathon begyndt at spise vitaminpiller og mineraler.
De første 2 måneder har jeg bare tage Gerimax, vitaminpille, 2 x kalk og en magnesium i ny og næ.

Er startet meget intensivt med dette her 1 mdr. før Copenhagen Marathon.
Mulitvitaminpille, Multimineralpiller 2 stk., 2 kalktabletter, 2 fiskeolie, 1/2-1 magnesium efter de lange træningspas.
Når jeg indtager mineraler er det for at styrke min balance i kroppen.  Jeg mister salte og mineraler ved at svede og træne meget.

Væske
Jeg oplever at væskeindtagelse under et langt træningspas øger mit overskud til at løbe. Derfor tager jeg væske med når jeg løber mere end 1 time typisk de lidt større dunke til mit drikkebælte.
Efter et træningspas drikker jeg ofte 1-2 liter vand, evt. kun 1,5 liter vand og 0,75 energidrik.
I ugen optil marathon vil jeg øge min indtagelse af væske væsentligt så jeg er godt fyldt op med væske til selve marathon.
Har læst at man 1-3 dage før skal øge væske med 2-3 liter pr. dag.

Kost
Jeg spiser gerne lidt frugt før jeg løber fx. rosiner, druer og et æble. Det giver et lille overskud at få noget frugtsukker, som samtidig kan holde ca. 1 time.
Jeg forsøger at spise mere pasta.  Og for at holde vægten, tager jeg proteindrik et par gange om ugen efter hovedmåltidet. Det smager ikke specielt godt, men sikre at jeg holder vægten og opbygger min muskelmasse. Prøver at komme det sammen med nogle blendede jordbær og lidt youghurt natural.

Alkohol
Fastholder lavt forbrug af alkohol specielt op til hårde og lange træningspas. Dvs. begrænset alkohol lørdag, og absolut ingen alkohol før træning. Jeg afholder mig helt fra alkohol 1 uger før marathon. 

Søvn
Fastholder gode sovevaner med minimum 8 timers søvn hver dag.

Muskelsmerter
Forebygger jeg ved at strække ud efter hver træning. Når jeg er øm benytter jeg gerne muskelgel til trætter og overanstrengte muskler, købt i Matas.

Løbeudstyr
Løbesko
Løber i Asics, da det er dem jeg har det bedst i primært Asics Gel-Kayano 14 (nyeste model da 13 var udgået og udsolgt), i et nummer større end mine almindelige skov, dvs. str. 42. Den større størrelse for at sikre at mine fødder kan udvide sig i varmen. Kigger mig altid om og køber dem altid på udsalg først på sæsonen fx. forår eller juni måned, alternativt i januar her sparer man ofte 500 kr.

Løbesokker
Benytter altid sokker med coolmax, ikke footies. Køber dem ofte på tilbud i supermarked, Netto, Aldi eller Føtex til ca. 20 kr. pr. par. Sørger altid for at der ikke er folder i sokkerne når jeg tager dem på, og løber aldrig langt med helt nye sokker.

Løbetøj
Køber igen altid på tilbud, skal være løbetrøjer med dryfit eller coolmax. Det kan godt betale sig at købe Newline, som er super kvalitet, og holder til vask mange gange. Mit første Newline sæt holder endnu og er fra 2001.
Vinter benytter jeg ski undertøj inderst, bomuld uden på og en god løbejakke evt.  med vinterfor.
Sommer benytter jeg gerne løbeshorts, evt. en tank top.

Vedligeholdelse af løbetøj, sko m.m.
Jeg vaske altid løbetøj uden skyllemiddel og på et kort program ca. 40 grader. Hvis tøjet lugter meget kan det med fordel lægges i blød i Rodalon 1-2 timer og skylles med alm. vand før vaskemaskinen.
Løbeskoene skal helst tørre igennem fra gang til gang, derfor er det en god ide at have et par at skifte mellem så skoene tørrer en hel dag.

Løbeur
Jeg har købt ny “løbecomputer” Garmin ForRunner 305. Primært for at kunne analysere min træning, men også fordi min fodpod til mit Polar er stået af. Fodpod alene koster ca. 1.000 og så kan jeg ligeså godt bruge de 600 mere og få en superløbe gadget.

Pulstræning
Har fundet frem til at det godt kan svare sig at holde øje med min puls når jeg træner. Hvis jeg holder pulsen i området 150-160 på de lange træningspas af ca. 1 1/2 – 2 timer så holder jeg hele vejen uden at skulle stoppe og pudsigt nok så har jeg konstateret at mine 21 km træning har jeg kunne forbedre over 3 uger til 1:56, 1:54, 1:52

Udgivet i Copenhagen Marathon, Løbeudstyr | Tagget , , | Skriv en kommentar

I sne og slud – skal løberen også ud

Det her er for vildt…
Her går man og tror at der er forår påvej.
Kraftig blæst og sne på min lille rute på kun  5 KM.
Hvorfor gør man det så – jo jeg har sat mig et mål Copenhagen Marathon!

Udgivet i Copenhagen Marathon | Tagget | Skriv en kommentar

Vejen til Copenhagen Marathon 2008

Ja. Så har jeg besluttet mig næste mål er Copenhagen Marathon 2008, nærmere bestemt den 18. maj.

Beslutningen har været noget undervejs, jeg har flere gange overvejet om det skulle være Berlin Marathon, men det bliver noget svært at planlægge og økonomien står også lidt i vejen.

Min officielle træning til marathon startede 27. januar 2008. Jeg har været noget presset på arbejdet, så de første uger har jeg ikke beskrevet så detaljeret som mit første marathon. Jeg har dog husket at registrer mine træningspas via mit Polar ur.

Jeg vil skrive her når der er emner som jeg synes passer til vejen til Copenhagen Marathon og løbetræning ;-)

Udgivet i Copenhagen Marathon | Tagget | Skriv en kommentar

H.C Andersen Marathon 23. september 2007

Søndag 23. september 2007 – endelig Marathon!
Her vil jeg kort beskrive hvordan mit Marathon forløb – JEG GENNEMFØRTE DE 42,195 KM!

Morgen
Stod op kl. 04.10, morgenmad bestod af youghurt natural med havregryn og lidt rosiner. 1/2 liter vand i små slurke, herefter en magnesium, en Gerimax og en kalk tablet.
Afgang med toget kl. 05.00 mod København. Herefter hævede jeg lidt kontanter på hovedbanen og tog toget 06.00 mod Odense.
I toget fik jeg en grovbolle med smør og marmelade, undervejs drak jeg cirka 1 dl. vand pr. 15 min.

Ankomsten
Ankommet til Odense banegård, stødte ind i et par løbere. Der burde kommen en bus kl. 07.35. Igen bus gik op til kiosken. De anede ikke at der var marathon. Tilbage til holdeplads her var der nogle der begyndte at ringe for at efterlyse bussen.
Jeg var på stationen 2 timer før så ingen problemer. De kvinder der skulle løbe 1/2 marathon kl.09 valgte at tage en taxa 08.10. Kl. 08.20 ankom bussen.

Jeg fulgtes med en der hed Simon fra Hellerup, som jeg havde talt lidt med på stationen.
Let at få nummer og finde omklædning i svømmehallen som lå lige ved siden af. Omklædning, påførte vaseline over øjenbryn for at undgå sved og salt i øjne. Vaseline i skridtet for at undgå slidmærker fra shorts. Dobbelt plaster på brystvorter for at undgå slid. Krauter sportsgel på læggene bar lidt. Læbepomade. Aflevering af tøj og baggage 2-3 toiletbesøg.

Starten
Lette strækøvelser 10-15 min før, tisse igen og endelig ind i rækken igen kl. 09.55 i spænding til starten kl. 10.00.

Løbet
Starten gik stille og roligt, mange mennesker tog det som det var skulle nok få mulighed for at løbe mere frit og i det tempo jeg ville.

5 KM – puls 166 – hastighed ca. 5:18 KM
De første 5 var lette, der var luft allerede efter ca. 2 KM. Overskud til at snakke med mine medløbere og Simon fra Hellerup som havde nogenlunde samme tempo som mig. Det overraskede mig at jeg havde høj puls på 173 den første KM, men det var sikkert spændingen og at jeg ikke var rigtig varm.

10 KM – puls 166 - 0:54:40 (5:28 min/km | 10.98 km/t)
Fortsat godt tempo jeg nyder turen nu er jeg lidt uden for byen med nogle marker og træer i siden. Andet depot her tager jeg et glas vand.
Jeg må nu konstatere at min puls bare skal ligge her omkring 160-170 så det er fint og passer med mit gode tempo. Alternativt kan jeg jo bare sætte tempoet lidt ned eller stoppe med at tale.

15 KM – puls 168 -
Jeg nyder stadig turen med fortsat højt humør og godt tempo. Tager vand og en enkelt energidrik for afvekslingen.
Møder de superhurtige professionelle løbere som er på vej retur her 1:15 ret imponerende, de får en hånd og tilråb med på vejen af mig og flere andre løbere som vi nærmer os 16-17 KM.

20 KM – puls 166 – 1:49:34 (5:29 min/km | 10.95 km/t)
Alt er bare fint, masser af overskud. Og energi til at snakke lidt med mine medløbere.

Halvmarathon -  puls 168 – 1:55:38 (5:29 min/km | 10.95 km/t)
God tid, jeg synes slet ikke at det er anstrengende. Vælger dog at stoppe med at snakke, da min puls nu er pænt højt oppe.

25 KM – puls 173 – (eget ur tiden passer fortsat – 2:10 <5:10 min/km 11,7KM/t>)
Simon som jeg har fulgtes med forlader mig her efter 25 KM, han mener at han har mod på mere tempo. Kan godt fornemme at jeg ikke kan blive ved med at køre i 5:10. OK med mig vi ønsker hinanden god tur. Nu er det op til mig selv at komme videre i godt tempo. Og i følge mit ur så holder jeg tiden fortsat ca. 5:30 pr. KM og derfor er en tid på ca. 3:45 eller 3:50 mulig.

30 KM – puls 166 – 2:48:06 (5:37 min/km | 10.71 km/t)
Kan godt mærke at jeg løber alene nu de sidste 5 KM. Tænker ikke så meget over det nu, men holder øje med uret om jeg holder nogenlunde tid efter hver KM.
Løber nu langs Odense havn, her ved ca, 29 KM begynder det at gøre ondt, specielt mine lægge. Kan dog godt nå at nyde udsigten over vandet.
Må ned og gå 5-10 meter tager nogle rosiner og så afsted igen. Kort efter de 30 KM tager jeg 2 gange vand, og går 10-20 meter kommer så igang igen. Tror stadig på at jeg kan ramme en tid på 3:45 eller 3:50.

35 KM – puls  171
Ved ikke hvad muren lige er før nu. Hvis muren er at det gør ondt, så er det ved at være nu. Fra ca. 32 KM gør det rigtigt ondt tager vand når det er muligt, og må nu her ved 35 KM ned og gå bare 20-25 meter – godt med rosiner og vand får mig igang igen. Der er jo ikke så langt kun 7 KM tilbage. Publikum opmuntre mig til at komme igang igen. Der er nu nogle giftige bakker her inde i centrum, skal under en tunnel og op af den bakke i centrum. Ca. 80 % igennem tunnellen må jeg gå det sidste stykke op ad bakken. Mine lægge og lår smerter, vand fra mine dunke og lidt rosiner samt viljen til at gennemføre så tæt på mål får mig igang. Det er nu her omkring 35-37 KM at jeg kan se at mit ønske om at få en tid på 3:45 droppes. Jeg satser nu på at gennemføre bare på en tid på ca. 4 timer.

37 KM – puls 164
Rigtig mange har kramper og stopper op for at strække ud. Flere omkring mig går ind i siden og kaster op. De har helt sikkert spist for meget og samtidig er jeg sikker på at de har drukket meget sports og energidrik. Glad for at jeg holdte mig til vand, rosiner og druesukker!
Rigtigt mange begynder at gå og kæmper med at komme igange. Jeg selv må også ned at gå lidt ca. 10 meter for hver KM. Ved godt at det koster på tid, men smerterne gør at jeg må ned i tempo, belønner mig selv med rosiner og vand og så igang igen. Jeg vil gennemføre og satser nu på at ramme en tid på 4:00 eller bare under 4:10.

40 KM – puls  160 – 3:55:57 (5:54 min/km | 10.17 km/t)
Her er det kun viljen der råder, det er ikke sjovt at løbe med smerte i lægge og lår og så på asfalt.

41 KM – puls 168
Da jeg passerer 41 KM må jeg lige gå 20 meter igen. Jeg vil have energi til at give den en skalle de sidste 1 KM og højt tempo ved mål.
Nu sætter jeg tempoet op kan se opløbsruten med masser af publikum, vil lave en flot afslutning helst med en spurt.

42 KM – puls 165
Så tæt på mål, kan se en mand i blåt han har sat tempoet op. Jeg vil besejre ham, vi spurte begge som gale i mod målet. Publikum klapper, kommentatoren hepper og vi løber som gale. Der er intet andet i hovedet en at løbe alt hvad jeg kan, smertene er glemt nu!

42,195 Målet – puls 172 -4:09:36 (5:55 min/km | 10.14 km/t)
Jeg vinder foran manden i blåt som jeg har spurtet med i 195 meter med nr. 1079 med ca. 12 sekunder (det konstatere jeg først bagefter ved at tjekke resultatlisten).
Jeg er i mål, får medalje og tillykke fra flinke damer og mænd. En flink mand befrier mig fra min chip til tidtagning. Hold da fast hvor får jeg ondt i benene. Nu vralter jeg ned til vand og andet godt. 2 x 0,5 vand indtages hurtigt sammen med 3-4 drikke youghurt og et par energibar.
Det gør godt, men magter ikke at strække ud det gør for ondt!
Går lidt rundt og glæder mig i den fede stemning, overvejer massage men køen er for stor. Vil meget hellere ringe og fortælle familien om min sejer. Jeg bliver rost, og får en usigelig stolthed og glæde ved at sige at jeg har gennemført mit første marathon 42,195 KM.
Så er det bare i et varmt bad og tjekke for eventuelle skader.
Igen skader udover at jeg har en vabel under neglen på min venstre tå ved lilletåen. Sikker fordi min negl var klippet for langt ned.
De sidste hundrede af meter var den ultimative glæde, den sejrsrus, den begejstring, det er at løbe de sidste hundrede meter op ad opløbsstrækningen ved universitetet. At blive klappet ind, og klappet af undervejs når man kæmpe sine egen kamp for at løbe med godt tempo også op ad bakkerne.
Jeg tror at det ikke er sidste gang jeg prøve Marathon, men intet bliver som den første gang!

Samlet data for hele Marathon:
Nettotid: 4:09:36
Bruttotid: 4:11:17
Placering
Overalt 997
Køn 902
Aldersklasse 174
——————————————————————–
Træningsdata:
KM 42,195 Marathon tid (ur= 44,26KM)
TID 4:09:36 Marathon tid
PULS
MAX 179 (101%)
AVG 166 (94%)
KM/MIN
MAX 3:26
AVG 5:38
KCAL  3.875
Zone 1 – 0:00:00
Zone 2 – 0:00:02
Zone 3 – 0:01:03
Zone 4 – 0:26:34
Zone 5 – 3:40:48

Uge status
Tid 06:46:46
KM 73,6km
KCAL 5.792
Zone 1 – 0:01
Zone 2 – 0:01
Zone 3 – 0:27
Zone 4 – 2:19
Zone 5 – 3:56

Vejret
Skyet 17 grader, sol efter ca. 2 1/2 time dvs. ca. 12.30 med 19 grader. Perfekt løbe vejr.

Totaltræning
16 uger
78 træningspas
Træningsur sidste 9 uger:
499,25 KM
47:36 timer
39.317 KCAL

Efterskrift
Mandag 24. september 2007. Har holdt en ekstra fridag fra arbejde, havde ganske få kramper i benene i nat. Havde placeret mine ben med en hovedpude under. Har været hamrende tørstig også i dag. Er mest øm når jeg skal gå op og ned ad trapper og op af sofaen som er noget lav. Ellers er alt fint, har fået hul på min vable ved tåen…
Næste mål er Eremitageløbet 7. oktober 2007 på 13,3 KM men der jo “bare” ca. 1 time. Regner med en lille løbetur onsdag i denne uge og så 3 gange ugentlig træning frem til Eremitagen!

Udgivet i H.C Andersen Marathon | Tagget , | Skriv en kommentar

Træningsdag 78

Lørdag 22. september 2007, træning alm. Sidste træning inden Marathon!
20 min alm. tempo.
I dag skal jeg blot bevæge mig i 20 min.
Har fået en masse gode råd om kost og vand m.m. her op til mit Marathon, specielt igår fik jeg en god snak med en kollega, som dyrker Ironman og Triathlon.
Har derfor drukke vand ca. 1 dl. for hver 15 min siden kl. ca. 11.00 er således tanket godt op med vand.
Kost: Her har jeg spist pasta til frokost 200 gram og 3 tomater, og til aften lidt hakket oksekød (Taco skaller) salat med noget pasta. Senere spise jeg lidt chokolade.
Øvrigt: Taget min sædvanlige Gerimax til morgen og kalktabletter. Til aften Gerimax og Magnesium tablet 300 mg, og igen i morgen Gerimax og Magnesium. Magnesium sikre min mineralbalance og skulle efter sigende gøre at det ikke gør så ondt i musklerne på de lange stræk.
Jeg glæder mig meget, men er også spændt på om jeg holder en god tid uden at jeg må gå. Satser på nogenlunde ensartet tempo med puls 140-150 på de første 21 og så måske lidt højere på puls 145-155-160 de sidste 15-20 KM. Satser 100% på at gennemføre på max 4 timer, og meget gerne noget under fx. 03:45 men lad os nu se…
Vejret søndag 23. september 2007 i Odense kl. 10 -15: Sol 16-19 grader, vind 5-8 MS
Jeg skal meget tidligt op og med toget her fra kl. 05:00 ankommer i Odense kl. 08:15 – så jeg får masser af tid til at os rundt mellem andre Marathon deltager og hvem ved måske super tilbud på løbeudstyr ;-)  

Træning
Tidspunkt kl. 10:08
0:21 timer – (+0:01)
4,5 KM
Tempo: Alm.
Rute:  Esrumvej> Gefionsvej> Krbg. Ladegaardsvej
Bem.: Sidste mini træningstur inden Marathon i Odense i morgen søndag 23. september 2007.
Træningsdata:
KM 3,99
TID 0:21
PULS
MAX 154 (87%)
AVG 143 (81%)
KM/MIN
MAX 4:37
AVG 5:21
KCAL  249

Vejret
Sol  18 grader.

Udgivet i H.C Andersen Marathon | Tagget , | Skriv en kommentar